AS DIĀNA vadība šogad plāno mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugumu par 7%

04.07.2014 08:55:00

Tirzniecības uzņēmums un meliorācijas pakalpojumu sniedzējs AS DIĀNA ziņo, ka pērn uzņēmums iepircis preces tiešā ceļā no vairākām valstīm, tostarp Ķīnas, Polijas, Nīderlandes, Vācijas, kas ļāvis veidot elastīgu cenu politiku, savukārt preču transportēšana no Nīderlandes, Beļģijas, Itālijas, Polijas, Čehijas, Slovācijas, Lietuvas un Igaunijas daļēji nodrošināta ar pašu transportu, turpceļā vedot kravas citiem klientiem, kas padarījis reisus ekonomiski izdevīgus.

Salīdzinot ar 2012.gadu, kad AS DIĀNA apgrozījusi 27,911 milj.EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums audzis par 6,22%, sasniedzot 29,647 milj.EUR. No kopējā apgrozījuma lielāko daļu jeb 93,10% veidojuši ieņēmumi no mazumtirdzniecības. Straujāk nekā apgrozījums pagājušajā gadā augusi AS DIĀNA peļņa, kura palielinājusies par 58,77%, pēc nodokļu nomaksas kāpjot līdz 840,874 tūkst.EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka AS DIĀNA vadība paredz ekonomiskās situācijas uzlabošanos, kā rezultātā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums šogad varētu veidot 7%.

AS DIĀNA perspektīvā plāno Aizkrauklē atvērt veikalu Mājai un dārzam, savukārt pagājušajā mēnesī Ventspilī atvērts jauns zemo cenu veikals Labais.