Brīvais vilnis aizvadītajā gadā saražojis 24,3 milj. kārbas konservu

04.07.2014 09:17:00

AS Brīvais vilnis ziņo, ka aizvadītajā gadā uzņēmums saražojis 24,3 milj. kārbas dažāda sortimenta zivju konservu, no kuriem 11,7 milj. kārbas bijušas šprotes. Kā ziņo AS Brīvais vilnis vadība, pērn uzņēmums realizējis 24,8 milj. kārbas kopumā par 14,098 milj.EUR. 2013.gadu ražotājs noslēdzis ar 621,937 tūkst.EUR peļņu.

Neskatoties uz īslaicīgām produkcijas realizācijas grūtībām, kas saistītas ar notikumiem Ukrainā, kurā uzņēmuma tirgus segments veidojis aptuveni 10%, AS Brīvais vilnis turpina strādāt un realizēt produkciju uz citiem NVS reģioniem.

Šogad uzņēmuma mērķis ir turpināt darbu pie produkcijas ražošanas izmaksu samazināšanas, jaunu iepakojuma veidu ieviešanas un papildu notieta tirgus meklēšanas. Aizvadītajā gadā AS Brīvais vilnis uzsācis ražot konservus kārbās ar plastikāta vāciņiem, savukārt šogad tā plānos ietilpst konservu ražošana daudzslāņu plastmasas kārbās, kādas patlaban nepiedāvā neviens cits konservu ražotājs. Kā skaidro AS Brīvais vilnis vadība, konservi plastikāta glāzītē ir gardāki, vizuāli labi aplūkojami, kā arī, kas ir ne mazāk svarīgi, glāzītes izmaksas ir zemākas nekā metāla kārbai.