Mikrofona ierakstiem pērn 91,002 tūkst.EUR peļņa

10.07.2014 11:21:00

SIA Mikrofona ieraksti ziņo, ka 2013.gadu uzņēmums noslēdzis ar 91,002 tūkst.EUR peļņu. Pārskata gadā uzņēmuma apgrozījums gan samazinājies par 3,63%, nokrītoties līdz 612,024 tūkst.EUR, taču samazinājušies arī izdevumi. Tam par pamatu bijusi ļoti apdomīga projektu realizācija, izvēloties izdot ierakstus, kam ir iespējams atrast sponsoru finansējumu, vai arī ierakstus, kuru pašizmaksa ir salīdzinoši zema. SIA Mikrofona ieraksti vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā daudz strādāts pie nolikavas atlikumu samazināšanas, kā arī pie produktu pasūtīšanas politikas.

2013.gadā SIA Mikrofona ieraksti turpinājuši attīstīt licencēšanas un ierakstu izplatīšanas internetā virzienu, kā arī strādājusi pie administratīvo izdevumu mērķtiecīgas samazināšanas. Uzņēmums pagājušajā gadā uzsācis veiksmīgu sadarbību ar partneriem, kuri iekļāvuši SIA Mikrofona ieraksti produkciju kā komplimentāru sastāvdaļu (piemēram, Laimas konfekšu kārbas, LIAA apsveikumi), kā arī veiksmīga bijusi sadarbība ar izdevniecību Readers Digest, izdodot un izplatot grāmatu +4 CD komplektu „Mūsu Maestro Raimonds Pauls”.

Šogad SIA Mikrofona ieraksti plānos ietilpst digitālās ierakstu izplatīšanas jomu attīstīšana gan veikalā doremi.lv, gan slēdzot līgumus ar dažādiem servisa nodrošinātājiem digitālajā jomā.

SIA Mikrofona ieraksti darbojas kopš 1996.gada 17.aprīļa. Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir Elita Mīlgrāve un Guntars Račs, abiem kopīgi pieder arī SIA Izdevniecība MicRec, kā arī kopā ar Kārli Būmeisteru un igauņu Music Online OU arī SIA Music Online.