Plus Punkta maksātnespēja atstājusi ievērojamu iespaidu uz SIA Greis aizvadītā gada finanšu rezultātiem

11.07.2014 09:17:00

Vairumtirdzniecības uzņēmums SIA Greis ziņo, ka aizvadītajā gadā tas noslēdzis sadarbības līgumu ar British American Tobacco par tabakas izstrādājumu tirdzniecību, kā arī turpinājis savu darbu vairumtirdzniecības sfērā ar tādiem zināmiem preču zīmoliem, kā MacCoffee, mobilo sakaru priekšapmaksas kartēm Amigo, LMT Okarte, Toshiba baterijām, Sico prezervatīviem.

Lai gan aizvadītā gada saimniecisko darbību SIA Greis vadība raksturo kā veiksmīgu un rentablu, ievērojamu iespaidu uz uzņēmuma finanšu rezultātiem atstājusi ilglaicīgā partnera SIA Plus Punkts maksātnespēja, kā rezultātā uzņēmumam nācies SIA Plus Punkts neizpildītās saistības 2,834 milj.EUR vērtībā iekļaut šaubīgo debitoru uzkrājumos. 2013.gadā SIA Greis apgrozījis  61,630 milj.EUR, kas ir par 21,74% mazāk nekā gadu iepriekš, gadu noslēdzot ar 2,649 milj.EUR zaudējumiem.

Šogad SIA Greis iecerējis palielināt savu izplatāmo zīmolu portfeli un paplašināt jau piedāvātās produkcijas klāstu. Tāpat arī uzņēmuma plānos ietilpst uzņēmuma reorganizācijas veikšana un izmaksu minimizēšana.

Lursoft esošā informācija rāda, ka SIA Greis reģistrēts 1995.gadā un pieder Nikolajam Kočujevskim, kuram pieder daļas arī vairākos citos uzņēmumos, tosarp SIA CALCULUS, SIA OXPAHA, SIA GREIS loģistika u.c.