Telia Latvija aizvadītajā gadā strādājusi ar zaudējumiem

29.07.2014 10:24:00

Elektronisko sakaru kompānija SIA Telia Latvija pagājušajā gadā turpinājusi īstenot sekmīgu pamatdarbību, nostiprinot sadarbību ar lielākajiem klientiem un saglabājot vai uzlabojot darbības rezultātus vairumā elektronisko sakaru pakalpojumu grupu asas konkurences un sarūkoša tirgus apstākļos.

SIA Telia Latvija apgrozījums pērn saglabājies 2012.gada līmenī un bijis 8,477 milj.EUR, savukārt zaudējumi pēc nodokļiem viedojuši 7,063 milj.EUR. Lai segtu iepriekšējo gadu zaudējumus, aprīlī uzņēmuma dalībnieki nolēmuši palielināt uzņēmuma pamatkapitālu, līdz ar to patlaban tas veido 29,350 milj.EUR.

SIA Telia Latvija izveidotais Atlasa datu centrs turpina būt viens no vadošajiem datu centriem Latvijā, nodrošinot serveru izvietošanas pakalpojumus lielam skaitam Latvijas vadošo Interneta portālu, sociālo tīklu, finanšu un apdrošināšanas institūciju. Pērn uzņēmums arī aktīvi turpinājis darbu pie jaunas paaudzes bezvadu datu pārraides risinājumu izpētes, kas nākotnē ļautu apmierināt klientu vajadzības pēc pieaugoša datu pārraides ātruma vietās, kur nav iespējama vai nav ekonomiski pamatota vadu infrastruktūras izbūve un uzturēšana.

Zviedru TeliaSonera Aktiebolag piederošā SIA Telia Latvija reģistrēta 1992.gadā.