Lāči aizvadītajā gadā turpinājuši uzrādīt stabilu izaugsmi

06.08.2014 14:38:00

Maizes un konditorejas produktu ražotājs SIA Lāči jau trešo gadu pēc kārtas uzrādījis stabilu apgrozījuma pieaugumu. Gada pārskatā publicētā informācija liecina, ka pagājušajā gadā uzņēmums apgrozījis 7,120 milj.EUR, kas ir par 8,55% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņu pēc nodokļu nomaksas veidojuši 258,366 tūkst.EUR. Vairāk nekā pusi jeb 56,22% no uzņēmuma kopējā neto apgrozījuma pērn nodrošinājuši ieņēmumi no maizes ražošanas, bet vēl 32,08% devuši konditorejas izstrādājumi.

Maizes ceptuves vadītājs Normunds Skauģis norāda, ka 2013.gadā uzņēmuma pārdošanas izmaksas samazinājušās par 0,5%, savukārt administratīvās izmaksas augušas par 12,5%. Ievērojamas izdevumu starpības pērn bijušas pozīcijā „pārējie ieņēmumi”, jo uzņēmums aizvadītajā gadā saņēmis mazāku ES atbalsta fondu finansējumu, kā arī sadaļā „pārējās izmaksas”, jo kritiskāk novērtēti debitoru parādi, koriģēti iepriekšējo periodu izdevumi, kā arī norakstīti atsevišķi ieguldījumi pamatlīdzekļos.

Šogad SIA Lāči plāno palielināt savu konkurētspēju, turpinot piedāvāt kvalitatīvus izstrādājumus, apgūstot jaunus produktu segmentus, kā arī paplašinot uzņēmuma tirdzniecības tīklu un nodrošinot teicamu servisu. Uzņēmuma mērķis ir turpināt darbu pie jaunu maizes un konditorejas produktu izstrādes, tirgus paplašināšanas un eksporta tirgu apgūšanas.