SIA Ask.fm trīskāršojis apgrozījumu un peļņu

15.08.2014 15:36:00
Medijos daudz apspriestā portāla ask.fm vadīšanas un IT sistēmu izstrādes, testēšanas, administrēšanas un uzturēšanas uzņēmumam SIA Ask.fm atkal jauns īpašnieks, ziņo Klientu Portfeļa monitorings. Tagad Latvijā bāzētā sociālā tīkla Ask.fm īpašnieka kontrolpaketi iegādājies Nīderlandē reģistrētais IAC Seach Europe B.V (60%), savukārt atlikušie 40% SIA Ask.fm kapitāldaļu pieder Kiprā reģistrētam RubyLight Technologies Limited. 


SIA Ask.fm gada pārskatā publicētā informācija liecina, ka uzņēmums pērn apgrozījis 9,149 milj. EUR, kas ir 3,2 reizes vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bijis 2,903 milj. EUR. Gadu uzņēmums noslēdzis ar 3,031 milj. EUR peļņu, kas salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir kāpusi 2,9 reizes. Peļņu plānots sadalīt dividendēs.

Uzņēmuma vadība norāda, ka par pamatu finansiālo rādītāju kāpumam ir portāla ask.fm popularitātes pieaugums, kas palielinājis ieņēmumus no reklāmām un īsziņām. Nākotnē uzņēmums plāno palielināt darbinieku skaitu un veicināt apgrozījuma izaugsmi.

SIA Ask.fm reģistrēts 2011. gada 26. jūnijā, pērn uzņēmumā strādājuši 30 cilvēki. Ask.fm ir interneta meklētājs, kas darbojas pēc jautājumu un atbilžu principa.