Pilskalna HES reģistrētas vairākas komercķīlas

27.08.2014 13:34:00
Klientu portfeļa monitorings ziņo, ka vakar reģistrēta komercķīla, kuras devējs ir SIA Pilskalna HES. Komercķīlas ņēmējs ir AS Citadele banka, bet darījuma nodrošinātā prasījuma maksimālo summu veido 1,060 milj. EUR.

Pieejamā informācija liecina, ka šī gada 25. augustā par labu AS Citadeles banka vērtspapīrus, obligācijas un citu līdzdalību kapitālsabiedrības kapitālā ieķīlājušas uzņēmuma īpašnieces Zane Oliņa, Dārta Dikmane un Maruta Kaniņa, katra darījuma nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 1,060 milj. EUR.

Uzņēmuma vadība norāda, ka SIA Pilskalna HES finanšu rādītājus 2013. gadā pamatā noteica nokrišņu daudzums, kas saskaņā ar LR Metroloģijas pārvaldes datiem pērn bija 55% no normas. Tā kā Pilskalna HES izdevumi ir fiksēti, tad ienākumu samazināšanās neietekmē izmaksas, kā rezultātā finanšu gadu uzņēmums noslēdza ar zaudējumiem 96,265 tūkst. EUR apmērā. Aizvadītajā gadā uzņēmuma neto apgrozījums sasniedza 310,187 tūkst. EUR, kas ir par 37,8% mazāk nekā 2012. gadā.

Pilskalna HES iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka 2014. gadā uzņēmums saskāries ar papildus nodokļu slogu, tāpēc uzņēmumam ir ļoti būtiski palielināt ražošanas efektivitāti, it īpaši mazūdens periodos. Lai to izdarītu, uzņēmuma vadība veic pārrunas ar vairākiem hidroagregātu piegādātājiem un kreditoriem par papildus efektivitātes uzlabošanas iespējām. 

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka Zanei Oliņai pieder 43,92% uzņēmuma kapitāldaļu, Dārtai Dikmanei 31,6% un Marutai Kaniņai24,47%. Valdes locekļa amatu ieņem Mārcis Oliņš.