Kokzāģētava Smiltenes Impex pērn apgrozījusi teju 12 milj. EUR

29.08.2014 11:28:00
Publicētajā gada pārskatā pieejamā informācija liecina, ka kokzāģētavas SIA Smiltene Impex neto apgrozījums pērn sasniedza 11,987 milj. EUR. Salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, apgrozījums ir palielinājies par 1,4%. Savukārt gadu uzņēmums noslēdza ar peļņas sarukumu par 7,7%, peļņai nokrītoties no 201,482 tūkst. EUR 2012. gadā līdz 186,023 tūkst. EUR pērn.

Uzņēmuma vadība skaidro, ka Eiropas eksporta tirgus depresija turpinās, tāpēc SIA Smiltene Impex ar sava mātes uzņēmuma SIA Lameko Impex starpniecību turpināja pārdot produkciju Āzijas un Arābu tirgos. Uzņēmuma vadība norāda, ka pārskata gadā kokzāģētava iepirka zāģbaļķus tikai Latvijā. Zāģbaļķu trūkums vietējā tirgū izraisīja tālāku apaļkoksnes cenu kāpumu gada griezumā par 5 līdz 12% atkarībā no sortimenta.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka Smiltenes Impex valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Voldemārs Ciršs un valdes loceklis ir Andris Veide. Kokzāģētava dibināta 1994. gadā un pērn nodrošinājusi darbavietas 46 cilvēkiem.

SIA Smiltene Impex pamatā nodarbojas ar skuju koku sugu – egles un priedes zāģbaļķu un zāģmateriālu iepirkšanu un augstas pievienotās vērtības koksnes izstrādājumu ražošanu eksportam.