Pērn SIA StarLett poligrāfijas materiālu pārdošanas apjoms samazinājies par 32%,

01.09.2014 10:37:00
Gunta Kronberga un Andra Eņģeļa 1991. gadā dibinātais poligrāfijas iekārtu un materiālu vairumtirdzniecības un poligrāfijas iekārtu servisa apkalpošanas uzņēmums SIA StarLett pērn apgrozījis 4,749 milj. EUR. Kopumā, salīdzinot ar 2012.gadu, poligrāfijas materiālu pārdošanas apjoms samazinājies par 32%, bet peļņa pēc nodokļiem ir palielinājusies par 14,2% un pērn sastādīja 322,072 tūkst. EUR.

Iesniegtajā gada pārskatā StarLett vadība skaidro, ka pasaules ekonomiskās krīzes ietekmē poligrāfijas tirgū saglabājusies tendence iegādāties lietotas vai mazlietotas tipogrāfijas iekārtas, tādēļ 2013.gadā būtisku apgrozījuma daļu sastāda iekārtu rezerves daļu pārdošana, kā arī poligrāfijas iekārtu servisa apkalpošanas apjoms. 

Nākamajā pārskata gadā uzņēmums plāno turpināt darbību, piesaistot jaunus pasūtītājus, orientējoties īpaši uz materiālu un rezerves daļu tirdzniecību. Vadība norāda, ka poligrāfijas materiālu tirdzniecības apjoma palielināšanās rada pieprasījumu modernākas un plašākas noliktavas izveidei, kuras projekts uzsākts jau 2012.gada beigās, bet aizvien nav īstenots.

Balstoties uz Lursoft pieejamiem datiem, StarLett sākotnējam īpašniekam Guntim Kronbergam tagad pieder 51% uzņēmuma kapitāldaļu, kā arī viņš ieņem StarLett valdes locekļa amatu un ir 60% kapitāldaļu īpašnieks un valdes loceklis uzņēmumā SIA Print Chem Production. 46,32% SIA StarLett kapitāldaļu pieder igauņu StarLett Oy un atlikušie 2,68% pieder Artim Kronbergam.