Jauna komercķīla reģistrēta slēdzeņu un eņģu ražošanas uzņēmumam Granīts

23.10.2014 16:09:00
SIA Granīts, kas nodarbojas ar slēdzeņu un eņģu ražošanu, vakar reģistrējis jaunu komercķīlu. Lursoft pieejamā komercķīlas izziņa norāda, ka ķīlas ņēmējs ir AS SEB banka un nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir mērojama ar 35,77 tūkst.EUR, kā arī izziņā ir norādīts, ka Granīts ir ieķīlājis vienu no savām metālapstrādes iekārtām.

Aplūkojot aizvadītā gada pārskatu, ko iesniedzis Granīts, var redzēt, ka pārskata gadā tika uzstādīts otrais ražošanas komplekss, kas uzlaboja darba ražīgumu un ļāva optimizēt izmaksas uz vienu eņģes vienību. Pateicoties tam uzņēmums sasniedza labākus finanšu rādītājus, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu. Granīts 2013.gadā palielināja neto apgrozījumu par 36%, kas sasniedza 4,36 milj.EUR, bet peļņa, kas iegūta pēc nodokļu nomaksas, paaugstinājās 3,7 reizes un sastādīja 517,45 tūkst.EUR.

Kā savus nākotnes mērķus uzņēmums ir uzstādījis ražošanas apjoma palielināšanu par 40%, ieviešot ekspluatācijā jaunās iekārtas, tāpat arī uzņēmuma attīstības finansēšanai dalībnieki ieguldīs 100 tūkst.EUR. Lursoft sadarbībā ar Capitalia 2013. gadā Granītu novērtējis ar 5,2 milj.EUR.