Fortum Jelgavai reorganizācijas ceļā pievieno Fortum Latviju

29.10.2014 15:00:00

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka izdevumā Latvijas Vēstnesis publicēts paziņojums SIA Fortum Jelgava kreditoriem. Tajā teikts, ka paredzēts veikt uzņēmuma reorganizāciju, pievienojot tam SIA Fortum Latvija, vienlaicīgi nodalot daļu SIA Fortum Jelgava mantas jaunam uzņēmumam, kas tiks reģistrēts komercreģistrā vienlaicīgi ar reorganizācijas pabeigšanu. SIA Fortum Jelgava pamatkapitāls pēc tā samazināšanas būs 2,223 milj.EUR.

Kreditori nodrošināmās prasības var pieteikt rakstveidā viena mēneša laikā, savu prasību un to pamatojošus dokumentus iesniedzot Fortum Jelgava juridiskajā adresē - Pasta ielā 47, Jelgava.

Fortum Jelgava ir centrālizētās siltumapgādes sistēmas operators Jelgavas pilsētā, ko 2001. gadā dibinājusi Aina Bataraga, kas kopā ar Gintu Cimdiņu šobrīd ieņem uzņēmuma valdes locekles amatu, un Andris Strīķis, bet no 2008. gada tā vienīgais īpašnieks ir Fortum Latvija.

Uzņēmums aizvadīto gadu kopumā noslēdza veiksmīgi, apgrozījumā, kas mērojams ar 19,32 milj.EUR, vērojams 9% pieaugums, salīdzinot ar 2012. gadu, kā arī Fortum Latvija 2013. gadu noslēdza ar peļņu 1,47 milj.EUR apmērā. Lursoft, aplūkojot uzņēmuma darbību pērn, tam piešķīris trīs reitinga punktus.