Saules Aptiekas valdes locekļa amatu atstājis Guntis Belēvičs

30.10.2014 09:54:00

SIA SAULES APTIEKA valdes locekļa amata pienākumus beidzis pildīt uzņēmuma dibinātājs, šobrīd veselības ministra amatam izvirzītais Guntis Belēvičs, kurš Saules Aptiekas vadībā darbojies jau kopš uzņēmuma dibināšanas brīža - sākotnēji kā direktors, bet kopš 2007.gada jūlija ieņēmis valdes locekļa amatu.

Lursoft pieejamā informācija norāda, ka Guntis Belēvičs ir vienīgais īpašnieks tādiem uzņēmumiem, kā SIA Blankenfelde un SIA DIVEZERI, kā arī ir līdzīpašnieks četriem citiem uzņēmumiem.

Aplūkojot Saules Aptiekas finanšu rādītājus pērn, redzams, ka gan apgrozījums, gan peļņa uzņēmumam, salīdzinot ar 2012.gada rādītājiem, pieauga. Saules Aptiekas neto apgrozījums pērn sastādīja 12,56 milj.EUR un peļņa, ko uzņēmums ieguva pēc nodokļu nomaksas, bija mērojama ar 998,99 tūkst.EUR. Uzņēmuma rentabilitates rādītājs pērn bija 24,47. Lursoft sadarbībā ar Capitalia Saules Aptieku aizvadītajā gada novērtējis ar 10,14 milj.EUR.

Kopš 2009. gada Saules Aptiekas vienīgais īpašnieks ir Artūrs Belēvičs, savukārt Saules Aptieka ir vienīgā SIA ZEMITĀNI īpašniece, tāpat arī uzņēmumam pieder SIA Saules Veselības centrs , SIA ANNO un SIA Veselīgas pārtikas institūts kapitāldaļas.