Izbeigts AMO PLANT tiesiskās aizsardzības process

30.10.2014 14:35:00

Autobusu ražotājam AS AMO PLANT vakar izbeigts tiesiskās aizsardzības process, kas tika uzsākts š.g. 30. jūnijā, norāda Lursoft maksātnespējas datu bāzē esošā informācija. Uzņēmuma tiesiskās aizsardzības process tika ierosināts, jo aktīvu struktūras un realizētās komercdarbības, kā arī likvīdo apgrozāmo līdzekļu trūkumu rezultātā izveidojās situācija, kurā AMO PLANT nonāca īslaicīgās finansiālās grūtībās, ko apstiprināja arī Valsts ieņēmumu dienesta lēmums, ar kuru tika nolemts no uzņēmuma piedzīt nokavētos nodokļu maksājumus 300,654 tūkst.EUR apmērā.
AMO PLANT iesniegtajā pārskatā par 2013.gadu uzrādīts, ka uzņēmuma neto apgrozījums, kas sasniedza 3,24 milj.EUR, salīdzinot ar 2012. gada apgrozījumu, pērn kritās par 43,79%, savukārt, aplūkojot uzņēmuma peļņas radītājus vērojams, ka tas turpināja darboties ar zaudējumiem. Aizvadītajā gadā tie mērojami ar 2,94 milj.EUR. AMO PLANT pērn nodrošināja 56 darbavietas.

Uzņēmuma valdes locekļa amata pienākumus šobrīd pilda Krievijas pilsonis Valērijs Juhņēvičs (Valeriy Lukhnevich).
Lursoft, analizējot uzņēmuma finanšu rādītājus un tā darbības nozares izaugsmi, AMO PLANT piešķīris 1,7 reitinga punktu.