Šodien aprit 13 gadi kopš KARLO MOTORS dibināšanas

31.10.2014 09:13:00

Svētku dienu monitorings ziņo, oficiālais Škoda automašīnu pārstāvis Latvijā KARLO MOTORS šodien atzīmē savu 13. dzimšanas dienu. KARLO MOTORS ir 2001. gadā SIA KARLO un Amerikas Savienotajās Valstīs reģistrētā VERLER LLC dibināts uzņēmums, kura reģistrētais pamatkapitāls ir 3,75 milj.EUR. Šobrīd uzņemuma daļas dala Aivars Apkalns, Kārlis Bole, Nikolajs Kosjaks, kuri darbojas arī uzņēmuma valdē, kā arī Māris Kirilko, un Sergejs Ļesnojs.

Aplūkojot KARLO MOTORS aizvadītā gada pārskatu, vērojams, ka uzņēmums pērn nopelnīja 60,26 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas, kas ir vairāk nekā četras reizes mazāk nekā 2012.gadā, savukārt neto apgrozījums pērn bija mērojams ar 20,58 milj.EUR, kas bija par 5,5% mazāk, nekā iepriekšējā pārskata periodā. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs pērn bija 0,49.

KARLO MOTORS iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka pērn uzņēmuma finansiālais stāvoklis ir bijis apmierinošs, bet ir bijušas problēmas uzņēmuma darbības plānošanā, jo valstī tiek veiktas neprognozējamas likumdošanas izmaiņas nodokļu sistēmā un citos normatīvajos aktos, bet kopumā kvalitātes mērķi, kas tika plānoti 2013. gadā, uzņēmumā pilnībā ir izpildīti. KARLO MOTORS novērtējums, ko izveidojis Lursoft sadarbībā ar Capitalia, aplūkojot aizvadītā gada finanšu datus, ir 179,9 tūkst.EUR.