VALMIERMUIŽAS ALUS pārjaunojis komercķīlu 2,885 milj.EUR vērtībā

31.10.2014 13:18:00

Šā gada 30. oktobrī alus ražošanas uzņēmums VALMIERMUIŽAS ALUS pārjaunojis 2013. gadā reģistrētu komercķīlu. Ķīlas vērtību veido 2,885 milj.EUR. Pieejamajā izziņā redzams, ka par labu AS Swebank VALMIERMUIŽAS ALUS ir ieķīlājis vērtspapīrus, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. 

Pērn uzņēmums turpināja veiksmīgi attīstīties, piedāvājot augstākās kvalitātes nepastarizēto alu un uzņēmuma apgrozījums pieauga par 47%, sastādot 2,49 milj.EUR. Peļņa, ko VALMERMUŽAS ALUS ieguva pēc nodokļu nomaksas bija 79,63 tūkst.EUR, to plānots novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai. Ar darbavietām uzņēmums pērn nodrošināja 30 darbiniekus.

Lursoft VALERMUIŽAS ALUM, aplūkojot un analizējot tā finanšu rādītājus un attīstību 2013. gadā, piešķīris trīs reitinga punktus.

VALMIERMUIŽAS ALUS ir Roberta Šilinga un Valdemāra Dambekalna 2005. gadā reģistrēts uzņēmums, bet uzņēmuma vienīgais īpašnieks šobrīd ir SIA Valmiermuižas Ieguldījumu Fonds, kam pieder arī Valmiermuižas pils. Uzņēmuma valdes locekļu amatus ieņem Edgars Blumbergs un Aigars Ruņģis.