SAF Tehnikas apgrozījums iepriekšējā pārskata periodā krities par teju 10%

17.12.2014 12:51:00

Pārskatu par aizvadīto finanšu periodu iesniegusi AS SAF Tehnika. Sakara iekārtu ražotāja pārskata gads ir no aizvadītā gada 1. jūlija līdz šā gada 30. jūnijam. SAF Tehnika valdē patlaban pienākumus pilda Didzis Liepkalns un Aira Loite, savukārt valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Normunds Bergs.

Aplūkojot iesniegto gada pārskatu redzams, ka SAF Tehnikas apgrozījums, salīdzinājumā ar iepriekšējā pārskata periodu, krities par teju 10%, samazinoties līdz 12,026 milj.EUR, no tiem 97,2% veidojis eksports. Jānorāda, ka SAF Tehnikai aizvadītajā pārskata periodā izdevies izkļūt no zaudējumiem, nopelnot 118,925 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas. Aizvadītajā finanšu gadā SAF Tehnika nodrošināja 165 darbavietas, norāda Lursoft rīcība esošā informācija.

Gada pārskatā uzņēmuma vadība rāda, ka, ņemot vērā globālā mikroviļņu radio tirgus pieprasījuma kritumu un aso konkurenci, SAF Tehnika pārskata gadā veikusi tās realizācijas tirgu izvērtējumu, tādējādi koncentrējoties uz tirgiem ar stratēģiski lielāko potenciāli un samazinot resursus darbam ar mazāk perspektīviem reģioniem, kā arī strādājusi pie nišas produktu piedāvājuma.

1999. gadā dibinātās SAF Tehnika vadība norāda, ka uzņēmums turpinās tās izvēlēto stratēģiju attīstot jaunus eksporta tirgos konkurētspējīgus bezvadu datu pārraides produktus un risinājumus, saglabājot uzņēmuma stabilo finanšu pozīciju un kontroli pār ražošanas procesu ar mērķi palielināt apgrozījumu un rentabilitāti.