Siemens Osakeyhtio Latvijas Filiāle pērn apgrozījumu pacēlusi aptuveni par 23%

04.02.2015 15:16:00
Siemens Osakeyhtio Latvijas Filiāle iesniegusi gada pārskatu par tās darbību no 2013. gada 1. oktobra līdz 2014. gada 30. septembrim. Jānorāda, ka Latvijā Siemens uzņēmums uzsāka savu saimniecisko darbību jau 1995. gadā, savukārt no 2009. gada uzņēmums mainīja savu juridisko statusu un no meitas uzņēmuma kļuva par Siemens Somijas reģionālā uzņēmuma filiāli. Jāpiebilst, ka Latvijā uzņēmums nodarbojas ar tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu tādās nozarēs, kā industrija, enerģētika un veselības aprūpe.

Aplūkojot iesniegto gada pārskatu, redzams, ka filiāles darbība pārskata gadā ir nedaudz paplašinājusies. Iepriekšējā pārskata gadā uzņēmuma apgrozījums pieauga aptuveni par 23%, uzņēmumam apgrozot 16,316 milj.EUR. Uzņēmuma vadība skaidro, ka apgrozījuma pieaugums sasitīts ar pozitīva tirgus pieprasījuma izmaiņām. Pārskata gadu Siemens Osakeyhtio Latvijas Filiāle noslēdza ar zaudējumiem 20,475 tūkst.EUR apmērā, kas radušies saistībā ar preču un pakalpojumu, kā arī ar preču un pakalpojumu iegādi saistīto izmaksu palielinājumu.

Jāatzīmē, ka viens no svarīgākajiem uzdevumiem turpmāk Siemens Osakeyhtio Latvijas Filiālei ir palielināt tirdzniecības apjomus gan aktīvi strādājot ar esošajiem klientiem, gan iegūt jaunus klientu pasūtījumus.