Liepājas kafijas fabrikas apgrozījums pērn kāpis teju divas reizes

27.02.2015 16:23:00

Šķīstošās kafijas un šķīstošo kafijas dzērienu ražotājs SIA Liepājas kafijas fabrika iesniegusi gada pārskatu par uzņēmuma darbību 2014. gadā. Jānorāda, ka Liepājas kafijas fabrika ir dibināta 2001. gada aprīlī, atdaloties no AS Liepājas cukurfabrika.

Arī pērn Liepājas kafijas fabrika, kas ar darbavietām nodrošināja 57 darbiniekus, turpināja ražot standarta produkciju vietējam tirgum - trīs veida šķīstošo kafiju "Liepāja" un pēc pasūtījuma ražoja arī šķīstošos dzērienus Galych Ranok ar zīmolu Galka un kafijas pulveri eksportam uz Ukrainu.

Aizvadītajā gadā kafijas un kafijas dzērienu ražotāja neto apgrozījums, salīdzinot ar 2013. gadu, pieauga teju divas reizes, sastādot 3,111 milj.EUR. Pagājušajā gadā uzņēmums lielu uzmanību pievērsa ražošanas izmaksu kontrolei, kā rezultātā sasniedza peļņu 578,800 tūkst.EUR apmērā pēc nodokļu nomaksas. Jāatzīmē, ka arī uzņēmuma peļņa, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, ir kāpusi vairāk nekā divas reizes. 

Liepājas kafijas fabrikas vadība norāda, ka šajā gadā uzņēmums turpinās īstenot LIAA projektu, kura rezultātā ražošanā ieviesīs papildu produktus - jaunu šķīstošā dzēriena veidu un malto kafiju.