Skuba Latvija aizvadīto gadu noslēgusi ar zaudējumiem

05.03.2015 08:35:00

Kravas automobiļu daļu tirgotājs SIA Skuba Latvija aizvadītajā gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 15%, skaidrojot to ar tirgus apjoma samazinājumu pēc rezerves daļām, kā pamatā ir Krievijas un Ukrainas ģeopolitiskā krīze, kas būtiski skārusi arī daudzus Latvijas autopārvadātājus, pasliktinot to maksātspēju un samazinot investīciju apjomu autoparka tehniskajā apkopē un remontā.

Gada pārskatā publicētā informācija liecina, ka 2014.gadā SIA Skuba Latvija apgrozījusi 4,262 milj.EUR, gadu noslēdzot ar 135,666 tūkst.EUR zaudējumiem.

Pagājušajā gadā rezerves daļu tirgotājs iegādājies autocentru Kārļa Ulmaņa gatvē 5b, pēc kura rekonstrukcijas un modernizācijas uzņēmums sāka attīstīt jaunu darbības virzienu, uzsākot dažādu marku kravas automobiļu tehnisko apkopi un remontu. Šogad uzņēmuma plānos ietilpst rezerves daļu tirdzniecības tīkla paplašināšana, atverot jaunus veikalus Valmierā un Rīgā, kā arī kravas automobiļu tirdzniecības uzsākšana.

Lursoft esošā informācija liecina, ka SIA Skuba Latvija ir lietuviešu UAB SKUBA piederošs uzņēmums, kas Latvijā savu darbību uzsācis 2007.gadā. Pērn uzņēmumam reģistrētas divas komercķīlas 1,462 milj.EUR vērtībā.