Baltic Block pērn gandrīz dubultojis savu apgrozījumu

11.03.2015 14:06:00

Madonas novada uzņēmums SIA Baltic Block iesniedzis gada pārskatu par tā darbību 2014. gadā. Baltic Block nodarbojas ar presētu koka bloku ražošanu, un pagājušajā gadā ir izveidojis vienu no Eiropas modernākajām presētu kokskaidu palešu bloku ražotnēm. Apliecinājums par paveiktā projekta augsto kvalitāti ir Eiropas Palešu ražotāju asociācijas sertifikāts par uzņēmuma saražoto koka bloku kvalitātes atbilstību asociācijas prasībām.

Aplūkojot iesniegto gada pārskatu, redzams, ka pērno gadu Baltic Block noslēdza ar zaudējumiem teju 80 tūkst.EUR apmērā. Uzņēmuma vadība zaudējumus skaidro ar papildu bloku ražotnes līnijas izveidi un jaunu produktu ražošanas uzsākšanu, piebilstot, ka negatīvais rezultāts ir tikai pagaidu situācija, kas drīzumā mainīsies. Uzņēmuma neto apgrozījums 2014.gadā sasniedza jau 9,089 milj.EUR, savukārt 2013. gadā tie bija tikai nedaudz vairāk kā 5 milj.EUR. 

Jānorāda, ka šajā gadā Baltic Block, lai novirzītu ģeogrāfisko tirgus risku, plāno atrast produktu noietu Āzijas valstīs.

Lursoft rīcībā esošie dati rāda, ka 1997. gadā dibinātais Baltic Block pērn ar darbavietām nodrošināja 47 darbiniekus.