VEGA 1 plāno attīstīt savu darbību arī ārpus Latvijas robežām

08.04.2015 11:11:00

Viens no vadošajiem Latvijas inženiertehnisko sistēmu montāžas uzņēmumiem SIA VEGA 1 aizvadītajā gadā piedzīvojis nelielu apgrozījuma kritumu, tam samazinoties līdz 7,310 milj.EUR, savukārt peļņa sarukusi vairāk nekā trīs reizes, nokrītoties līdz 88,440 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas. Peļņas samazinājumu SIA VEGA 1 vadība skaidro ar faktu, ka ar esošajiem uzņēmuma resursiem netika sasniegts uzņēmuma apgrozījuma pieaugums, kā arī uzņēmums realizējis apjomīgus inženierkomunikāciju projektus, kuriem konkurences dēļ ir zemāka rentabilitāte.

2014.gadā SIA VEGA 1 ekspluatācijā nodevusi Liepājas Reģionālās slimnīcas rekonstrukcijas 3., 4.un 5. kārtas inženiertīklu montāžas darbus, Paplakas kautuves kaušanas un iepakošanas līnijas montāžas darbus un Ventspils Profesionālās vidusskolas mācību korpusa rekonstrukcijas, dienesta viesnīcas jaunbūves – inženiertīklu montāžas darbus, kā arī strādājusi pie vairākiem citiem apjomīgiem objektiem.

Šogad SIA VEGA 1 iecerējusi turpināt uzsākto attīstības virzienu, aktīvi cenšoties attīstīt savu darbību arī ārpus Latvijas robežām. Piesaistot LIAA finansējumu, 2015.gadā uzņēmuma darbiniekiem paredzēts nodrošināt lielāku iespēju papildināt savas zināšanas un prasmes ārvalstīs.

Liepājā reģistrētā SIA VEGA 1 savu darbību uzsākusi 1999.gadā. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Vilmārs Mateuss, kuram patlaban pieder arī SIA VEGA 1 serviss un SIA URBUMS kapitāldaļas.