Lexel Fabrika pērn guvusi peļņu 2,240 milj.EUR apmērā

18.05.2015 14:11:00

Veiksmīgi 2014. gadu aizvadījusi SIA Lexel Fabrika. Jāatzīmē, ka Lexel Fabrika ir vienīgais Schneider Electric ražošanas uzņēmums Baltijas valstīs. Uzņēmuma misija ir kļūt par vienu no efektīvākajiem ražotājiem grupas ietvaros, kas nodrošinātu uzņēmuma konkurētspēju eksporta tirgos Eiropā, kā arī kļūt par atzītāko elektroinstalācijas materiālu ražotāju Baltijas valstīs.


Aizvadītajā gadā uzņēmumam izdevās pietuvoties stratēģiskā mērķa sasniegšanai, koncentrējoties uz elektronikas produkcijas ražošanu. Kā arī Lexel Fabrika pērn veiksmīgi paplašināja elektronisko produktu ražošanu.


Lexel Fabrika neto apgrozījums pagājušajā gadā saglabājies iepriekšējā gada līmenī un sasniedza 38,352 milj.EUR. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn sasniedza 2,240 milj.EUR, rāda Lursoft rīcībā esošie dati. Lexel Fabrika 2014. gadā ar darbavietām nodrošināja 198 darbiniekus.


Uzņēmuma vadība norāda, ka 2015. gadā uzņēmuma lielākais izaicinājums ir veiksmīgi turpināt un paplašināt elektronisko produktu ražošanu, tostarp, iespiedshēmas plašu bloku ražošanu. Tāpat 2015. gadā uzņēmums ciešā sadarbībā ar uzņēmumam radniecīgo uzņēmumu rūpnīcām Eiropā strādās pie jaunu elektronisko produktu ražošanas līniju ieviešanas.