Grandeg nākotnē raugās pozitīvi

25.05.2015 15:08:00

Granulu apkures katlu, automātisko degļu, kā arī konteinerkatlu māju projektētājs un ražotājs SIA Grandeg aizvadītajā gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 7%, to pamatojot ar lielāko eksporta tirgu - Krievijas un Ukrainas - sarežģījumiem, kā rezultātā valūtas kursa ievērojamo svārstību dēļ uzņēmuma apgrozījums šajos tirgos zaudēts pilnībā. Šīs situācijas dēļ Andrim Lubiņam piederošais SIA Grandeg jau 2014.gada otrajā ceturksnī uzsācis aktīvu jaunu potenciālo tirgu un segmentu meklēšanu, kā rezultātā uzsākta vairāku jaunu produktu izveide un ražošana, kas devusi iespēju uzņēmumam veiksmīgi realizēt vairākus publiskā un privātā sektora projektus, tādējādi apgrozījuma kritumu kompensējot ar produkcijas realizāciju Latvijā. Pērn SIA Grandeg apgrozījis 1,657 milj.EUR, bet tā zaudējumi pēc nodokļu nomaksas veidojuši 23,091 tūkst.EUR.

2014.gadā SIA Grandeg aktīvi turpinājis attīstīt un pilnveidot ražotās produkcijas klāstu, ar mērķi aptvert aizvien jaunus tirgus segmentus, tādēļ gada beigās uzsākta konteinera katlumāju ražošana, kā arī izveidota atsevišķā mazo produktu līnija Grandeg deSign – dārza grili, pārvietojamie ugunskuri un interjera priekšmeti.

Nākotnē SIA Grandeg raugās pozitīvi, ņemot vērā valsts nepieciešamību īstenot ES vides un klimata politiku un likumdošanu. Lai to īstenotu, Latvijā ir izveidots ES finansēts instruments vides un klimata pasākumiem un projektiem, un kopumā šai programmai laika periodā līdz 2020.gadam atvēlēti vairāk nekā 1,5 milj.EUR.