Sentor Farm Aptiekas peļņa pērn sarukusi uz pusi

10.06.2015 13:51:00

AS Sentor Farm Aptiekas iesniedzis finanšu pārskatu par tā darbību 2014. gadā. Jānorāda, ka Sentor Farm Aptiekas ir vadošā aptieku tīkla Mēness aptieka, kas apvieno 209 aptiekas un 12 aptieku filiāles Rīgā un citos Latvijas reģionos, zīmola īpašnieks.


Sentor Farm Aptiekas vadība norāda ka 2014. gads uzņēmumam ir bijis veiksmīgs, pateicoties veiksmīgi izvēlētai attīstības stratēģijai, kā arī mērenai ekonomikas izaugsmei Latvijā. Aizvadītajā gadā uzņēmums aktīvi turpināja ieguldīt resursus, lai nodrošinātu visaugstākos klientu apkalpošanas standartus un nepārtraukti uzlabotu klientu pieredzi saskarsmē ar Mēness aptieku tīkla farmaceitiem.


2014. gadā Sentor Farm Aptiekas piedzīvoja apgrozījuma kāpumu, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, un uzņēmuma apgrozījums sasniedza 87,339 milj.EUR. Neskatoties uz to, ka uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā pieauga, tā peļņa pēc nodokļu nomaksas saruka teju uz pusi, un sastādīja vien 3,210 milj.EUR. Jānorāda, ka 2014. gadā Sentor Farm Aptiekas bija darba devējs 836 darbiniekiem.


Lursoft rīcībā esošā informācija norāda, ka 2014. gadā Sentor Farm Aptiekas valsts budžetā veica 4,367 milj.EUR lielus nodokļu maksājumus.


Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka, pārvaldot Latvijas nacionālā mēroga aptieku tīklu, uzņēmums arī turpmāk ieviesīs jaunas programmas ar mērķi uzlabot Latvijas iedzīvotāju farmaceitisko aprūpi un tādējādi paaugstinot Latvijas tautas veselības standartus.