Strek peļņa pagājušajā gadā pieaugusi par 14,2%

11.06.2015 11:00:00

Savu 19. darbības gadu veiksmīgi aizvadījis kravu izkraušanas un iekraušanas nozarē strādājošais SIA Strek.


2014. gadu Strek noslēdza ar peļņu 5,378 milj.EUR apmērā pēc nodokļu nomaksas, kas salīdzinājumā ar 2013. gadu pieaugusi par aptuveni 14,2%. Strek vadība norāda, ka šāds rezultāts sasniegts, jo uzņēmums lielu vērību pievērsis darbinieku kvalifikācijas celšanai un sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai, kā arī darba ražīguma celšanai un izmaksu samazināšanai. Savukārt,Strek neto apgrozījums pagājušajā gadā, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, samazinājās par 2,4% un saruka līdz 16,261 milj.EUR.


Ar labi pārdomāto attīstības politiku un sakārtoto pakalpojumu infrastruktūru uzņēmums ir ieguvis stabilu tirgus pozīciju iekraušanas un izkraušanas, kā arī kuģu aģentēšanas pakalpojumu tirgū ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs. Раr to liecina labā reputācija un augstais apgrozījuma apjoms. 2015. gadā uzņēmums plāno turpināt bāzes modernizēšanu un enerģētisko jaudu palielināšanu, tādējādi nesamazinot sasniegto pārkraušanas darbu apjomu.


Lursoft pieejamā informācija norāda, ka 1991. gada nogalē dibinātais Strek ir iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas bizness kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.