UPB holdings pērn sasniedzis rekordlielu apgrozījumu

05.08.2015 14:02:00

AS UPB un tās koncerns 2014. gadā uzrādījis veiksmīgus finanšu rādītājus, liecina uzņēmuma iesniegtais gada pārskats. 


UPB holdinga konsolidētais neto apgrozījums aizvadītajā gadā pārsniedza 116 milj.EUR, un tas ir augstākais apgrozījuma rādītājs holdinga pastāvēšanas vēsturē. Jāatzīmē, ka UPB pērn apgrozījis 89,963 milj.EUR un tā peļņa sasniedza 4,955 milj.EUR pēc nodokļu nomaksas. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs pagājušajā gadā palielinājās līdz 9,16. Jāatzīmē, ka UPB pērn nodokļos nomaksāja teju piecus milj.EUR.


Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka pērn vērojama izaugsme jauno tirgu apgūšanā  - UPB holdings uzsācis eksportu uz Lielbritāniju, Šveici un Horvātiju. UPB pagājušajā gadā holdingā investējis piecus milj.EUR, kas uzņēmumam ļāvis turpināt jaunas un modernas ražošanas infrastruktūras ieviešanu. 


​2015. gadā uzņēmuma vadība plāno turpināt investēt industriālās infrastruktūras attīstībā. Uzņēmuma vadība norāda, ka Latvijā šogad būtiska iekšējā tirgus stabilizācija būvniecības un būvindustrijas sektorā nav gaidāma, tāpēc UPB holdings vairāk orientēsies uz eksportu, palielinot eksporta un iekšējā tirgus attiecību uz 70% pret 30%. Jāpiebilst, ka patlaban eksporta un iekšējā tirgus attiecība uzņēmumā ir 60% pret 40%.