Stenders turpina strādāt ar zaudējumiem

06.08.2015 10:29:00

 Smaržu un kosmētisko līdzekļu ražotājs SIA Stenders iesniedzis gada pārskatu par tā saimniecisko darbību 2014. gadā.


Pērno gadu Stenders noslēdza ar 6,236 milj.EUR lielu neto apgrozījumu, kas bija par 3,4% mazāks nekā iepriekšējā pārskata gadā. Kosmētikas ražotājs pēdējos divus gadus aizvadījis ar zaudējumiem, pērn tie bija mērojami ar 326,593 tūkst.EUR.  Stenders rentabilitātes rādītājs 2014. gadā bija negatīvs, t.i., -6,26. Lursoft rīcībā esošā informācija norāda, ka pērn Stenders veica 1,306 milj.EUR lielus nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā.


Stenders vadība norāda, ka būtisku negatīvu ietekmi uz uzņēmuma darbību aizvadītajā gadā atstāja ekonomiskā situācija Krievijā un rubļa vērtības kritums, kā rezultātā vairāki franšīzes partneri vairs nevarēja turpināt darbību un slēdza virkni veikalu. Jānorāda, ka pārdošanas apjomi uz Krieviju pērn samazinājās par 42%. Tajā pašā laikā pozitīvas attīstības tendences novēroja citos lielākajos tirgos, Latvijā pārdošanas apjomi pieauga par 14%.


2015. gadā galvenie Stenders mērķi būs būtiski paplašināt produktu portfeli, sortimentā ieviešot aptuveni 60 jaunus produktus, kā arī atvērt savus veikalus jaunos tirgos kā Singapūrā un Lielbritānijā. Jāatzīmē, ka šā gada sākumā uzņēmums piesaistīja papildus investīcijas 993 tūkst.EUR apmērā, lai stiprinātu uzņēmuma finansiālo stabilitāti un realizētu iepriekš minētos mērķus