KNAUF 2015. gadā apgrozīja vairāk nekā 50 milj.EUR

07.06.2016 12:48:00

Celtniecības materiālu ražotājs un vairumtirgotājs SIA KNAUF iesniedzis gada pārskatu ar tā 2015. gada finanšu rādītājiem.

Pateicoties stabilam būvmateriālu pārdošanas apjomam Baltijas valstu tirgū, 2015. gads sabiedrībai vērtējams kā stabils, lai gan sakarā ar straujo pārdošanas apjomu kritumu Krievijā, kopumā izpalika apgrozījuma pieaugums un peļņas rādītāju uzlabošanās. Pagājušajā gadā KNAUF apgrozīja 50,818 milj.EUR un nopelnīja 7,783 milj.EUR pēc nodokļu nomaksas. Lursoft dati rāda, ka KNAUF ir darba devējs 186 darbiniekiem un 2015. gadā nodokļos nomaksāja vairāk nekā piecus miljonus eiro.

Pārskata gadā uzņēmums turpināja izmaksu samazināšanu galvenajās izmaksu posteņu pozīcijās un strādāja pie jaunu produktu ieviešanas atbilstoši aktuālajiem tirgus apstākļiem.

KNAUF vadība norāda, ka šogad plāno uzlabot aizvadītā gada apgrozījuma un peļņas rādītājus, cerot uz būvniecības situācijas uzlabošanos Baltijā. Lai samazinātu ražošanas izmaksas, šogad investīcijas tiks novirzītas ražošanas procesa uzlabošanai un optimizācijai.