Orkla Confectionery & Snacks Latvija apgrozījums 2015. gadā sasniedzis 71,565 milj.EUR

14.06.2016 13:37:00

SIA Orkla Confectionery & Snacks Latvija, kas līdz pat pērnā gada nogalei bija zināma kā SIA NP FOODS, iesniegusi 2015. gada pārskatu.

Uzņēmuma neto apgrozījums pārskata gadā, salīdzinot ar iepriekšējo, pieauga par 740 tūkst.EUR, sasniedzot 71,565 milj.EUR. Jānorāda, ka šis ir augstākais apgrozījuma rādītājs pēdējo piecu gadu laikā. Pēdējos divus gadus Orkla Confectionery & Snacks Latvija aizvadīja ar zaudējumiem, 2015. gadā tie sasniedza 2,792 milj.EUR. Uzņēmums, kas ir darba devējs vidēji 183 darbiniekiem, 2015. gadā veica 4,782 milj.EUR lielus nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā.

Aizvadītajā gadā kopējā eksporta apjoms saglabājās iepriekšējā gada līmenī, lielākais produktu apjoms eksportēts uz Krieviju, ASV, Vāciju un Izraēlu. Tāpat arī pērn uzņēmums turpināja ieguldīt un veicināt Latvijas sabiedrības izaugsmi. Pagājušajā gadā Orkla Confectionery & Snacks Latvija veica vērienīgu reorganizāciju, ko pabeidza tikai šā gada 10. februārī. Šīs reorganizācijas rezultātā uzņēmuma vadības, administratīvās un loģistikas funkcijas tika centralizētas, kā arī pilnveidots ražošanas procesu un produktu portfelis.

Šajā gadā Orkla Confectionery & Snacks Latvija plāno turpināt ražošanas efektivitātes un kvalitātes uzlabošanas pasākumus, nodrošināt kapitālo ieguldījumu projektu realizāciju, kā arī koncentrēties uz zīmolu produktu attīstīšanu, jaunu produktu zīmolu izstrādi un produktu sortimenta paplašināšanu. Sabiedrības uzmanības lokā būs investīcijas Laimas, Staburadzes, Selgas, Ādažu Čipsi un The original Taffel snacks produktu zīmolos. Sabiedrības galvenais mērķis šogad ir palielināt pārdošanas apjomus, norāda Orkla Confectionery & Snacks Latvija vadība.