ABB peļņa aizvadītajā gadā samazinājusies teju 11 reizes

15.06.2016 10:15:00

2015. gadā pasliktinājušies SIA ABB finanšu rādītāji, rāda uzņēmuma iesniegtais gada pārskats.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka 2015. gadā uzņēmuma neto apgrozījums bija 18,483 milj.EUR, kas pret iepriekšējo gadu samazinājās par 10,2%. Līdz ar apgrozījumu pagājušajā gadā teju 11 reizes saruka uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniedza 156,320 tūkst.EUR. Jāatzīmē, ka šis bija pēdējo piecu gadu laikā zemākais peļņas rādītājs. Jāatzīmē, ka 2015. gadā ABB veica 4,090 milj.EUR lielus nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā. Aizvadītajā gadā uzņēmumā strādāja vidēji 82 darbinieki, un algās kopumā tika izmaksāti vairāk nekā divi miljoni eiro.

Pagājušā gada laikā turpinājās kvalitātes, vides un darba drošības vadības sistēmas attīstība. ABB grupas galvenās prioritātātes un uzņēmējdarbības neatņemama sastāvdaļa ir darbinieku un sadarbības partneru drošība. Lai nodrošinātu ilgstošu attīstību, tika pārskatīta vides izmaksu aprēķināšanas sistēma un veikti nepieciešamie uzlabojumi un izmaiņas, lai uzņēmuma darbība kļūtu vēl draudzīgāka videi.

1992. gada maijā dibinātā ABB galvenie darbības virzieni ir enerģētikas, elektrisko un citu aparātu, mašīnu, rezerves daļu, kā arī sistēmu un iekārtu projektēšana, ražošana, importēšana un pārdošana. Uzņēmums veic arī iekārtu un mehānismu pilnu apkopi saskaņā ar ABB grupas servisa koncepciju. ABB ir iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas bizness kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.