SIA Baltic Transshipment Center reģistrējusi jaunu komercķīlu 45 milj. EUR apmērā

17.08.2016 13:53:00

Klientu portfeļa monitorings ziņo, ka vakar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas sabiedrība SIA Baltic Transshipment Center reģistrējusi jaunu komercķīlu. Ķīlas ņēmējs ir AB Swedbank, bet parādnieks Scandagra Group AB, un tās nodrošinātā prasījuma maksimālā summa sastāda 45 milj.EUR. Pieejamā informācija rāda, ka par labu bankai Baltic Transshipment Center ieķīlājis krājumus un prasījuma tiesības. Uzņēmuma vadība norāda, ka naudas plūsmas un likviditātes jautājums netiek uzskatīts par aktuālu, vajadzības gadījumā grupas sabiedrība Scandagra Group AB garantē finansiālu atbalstu.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka Baltic Transshipment Center dibināta 1999. gadā, un šo gadu laikā uzņēmumam reģistrētas kopumā trīs komercķīlas.

Pērn Baltic Transshipment Center apgrozījums samazinājies par 6,94%, nokrītoties līdz 1,635 milj.EUR, savukārt ieņēmumi pēc nodokļu nomakas palielinājušies līdz 147,391 tūkst.EUR. Sabiedrības neto rentabilitāte ir palielinājusies līdz 9,02%, kas ir par 2,59 procentu punktiem vairāk nekā 2014. gadā.

Strādājot pie uzņēmuma turpmākās attīstības, uzņēmuma vadība šogad paredzējusi turpināt ostas termināļa rekonstrukciju. Tā tiek veikta ar mērķi samazināt tiešās izmaksas un palielināt pārkrauto kravu apjomu.