VAS Latvijas autoceļu uzturētājs šodien atzīmē savu 19. dzimšanas dienu

01.09.2016 10:49:00

VAS Latvijas autoceļu uzturētājs šodien atzīmē savu 19. dzimšanas dienu, informē Klientu Portfeļa Svētku monitorings.


Nodarbojoties ar stratēģisku valsts autoceļu infrastruktūras uzturēšanu, uzņēmums savā pastāvēšanas laikā nodrošinājis valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbus, gan to plānošanu, gan veikšanu. Esot komercsabiedrībai, kas darbojas saskaņā ar Komerclikumu, vienlaikus pildot valsts pārvaldes uzdevumus, Latvijas autoceļu uzturētājs īsteno darbību valstij stratēģiski svarīgā nozarē. Uzņēmums garantēti un nepārtraukti nodrošina valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbus visā Latvijas teritorijā. 

Savas pastāvēšanas laikā visaugstāko apgrozījuma rādītāju uzņēmums sasniedza 2008. gadā, kad tas apgrozīja 86,155 milj.EUR. 2015. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, Latvijas autoceļu uzturētāja apgrozījums samazinājies un sastādīja 61,911 milj.EUR. Neskatoties uz apgrozījuma nelielo kritumu, uzņēmuma peļņa pērn palielinājās līdz 3 milj.EUR pēc nodokļu nomaksas, kas ir kāpums teju divas reizes. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs pagājušajā gadā pakāpās līdz 4,92 procenta punktiem. Latvijas autoceļu uzturētājs aizvadītajā gadā veica 19,213 milj.EUR lielus nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā.

Latvijas autoceļu uzturētājs, kas pērn nodarbināja 1,353 tūkstošus darbinieku, ir iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas bizness kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.