SIA Circle K Latvia apgrozījums pagājušajā finanšu gadā samazinājies par 9%

02.09.2016 10:36:00

Šis pārskata gads bijis nozīmīgs kādreizējā Statoil Fuel & Retail Latvia, tagad jau SIA Circle K Latvia, vēsturē saistībā gan ar uzņēmuma nosaukuma maiņu, gan ar atvērto pirmo ērto Statoil iepirkšanās veikalu Vecrīgā, kā arī jaunas pilna servisa degvielas uzpildes stacijas atklāšanu DUS Kalnciems, Rīgā, Kalnciema ielā 88.

Pārskata gadā SIA Circle K Latvia notikusi vadības maiņa, no 2015.gada 1.septembra par uzņēmuma izpilddirektori kļūstot Guntai Jēkabsonei, kura iepriekš vadījusi uzņēmuma Finanšu un kontroles departamentu.

Jānorāda, ka, pateicoties veiksmīgai uzņēmuma attīstībai, pērnā gada oktobrī Circle K Latvia veica ilgtermiņa aizņēmuma pirmstermiņa atmaksu Couche-Tard uzņēmumam Circle K Luxembourg S.a.r.l. 17 milj. EUR apmērā.

Aizvadītajā finanšu gadā Circle K Latvia apgrozījums samazinājies līdz 358,177 milj.EUR, kas, salīdzinājumā ar 2014.gadu, ir kritums par 9%. Pārskata gadu degvielas tirgotājs noslēdzis ar 21,571 milj. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas. Jāatzīmē, ka uzņēmums 2015. gadā nodokļos valsts budžetā samaksājis 172,573 milj.EUR. Pēc VID datiem, degvielas tirgotājs pērn bijis lielākais nodokļu maksātājs Latvijā, kā arī lielākais akcīzes nodokļa maksātājs.

Jaunajā finanšu gadā uzņēmums mērķtiecīgi turpina uzturēt starptautisko kvalitātes vadības sistēmu standartus nemainīgi augstā līmenī.

Nākotnē uzņēmums plāno saglabāt un turpināt attīstīt savas pozīcijas Latvijas tirgū. Nākamajā pārskata gadā uzņēmums vēlas lielu vērību pievērst nemainīgi augstas degvielas kvalitātes nodrošināšanai, efektīvai mazumtirdzniecības attīstīšanai un turpmākai uzņēmuma darbības attīstīšanai un efektivizācijai.

SIA Circle K Latvia finanšu gads ilgst no 2015.gada 1.maija līdz 2016.gada 30.aprīlim.