Kokapstrādes pakalpojumu sniedzējs ARKO GRUPA svin 23. dzimšanas dienu

05.10.2016 10:15:00

Darbagaldu un tehnoloģiju tirgotājs, pakalpojumu sniedzējs kokapstrādes uzņēmumiem SIA ARKO GRUPA šodien atzīmē savu 23. dzimšanas dienu, informē Klientu Portfeļa Svētku monitorings.

Aigai un Arnim Ārēm piederošais uzņēmums sniedz pakalpojumus darbagaldu un tehnoloģiju tirdzniecībā, darbagaldu montāžas un apkopes servisa pakalpojumu sniegšanā, kā arī griezējinstrumentu tirdzniecībā.

Uzņēmuma darbības rezultātus 2015. gadā pozitīvi ietekmēja dinamiska ekonomikas vide Latvijā, savukārt negatīvu vidi joprojām veidoja ekonomisko sankciju ieviešana Krievijai, Krievijas izejvielu un tur ražoto koka produktu cenu samazinājums, un atbilstoši arī cenu samazinājums pasaules tirgos. Tādēļ 2015. gadā dažādās produktu grupās svārstījās resursu cenas un samazinājās arī realizācijas cenas.

Tomēr 2016. gadā uzņēmuma vadība darbību atzīmē kā veiksmīgu, jo Latvijas ekonomika ir samērā stabila, kas vieš cerības veiksmīgai biznesa darbībai tuvākajā nākotnē. Uzņēmuma mērķis ir uzturēt stabilu darbinieku komandu, uzlabot to profesionālo zināšanu līmeni. Uzņēmuma attīstībai tiks turpinātas investīcijas darbiniekos,  piedāvāto pakalpojumu klāsta paplašināšana.

Visaugstāko tīrās peļņas rādītāju uzņēmums sasniedza 2015. gadā, iegūstot 385,179 tūkst.EUR lielu peļņu. Salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, ARKO GRUPAS apgrozījums palielinājās un sastādīja 1,660 milj.EUR. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs pagājušajā gadā palielinājies līdz 42,07 procenta punktiem. Uzņēmums aizvadītajā gadā veica 320,78 tūkst. EUR lielus nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā. 

Jāatzīmē, ka Lursoft sadarbībā ar Capitalia SIA ARKO GRUPA pērn novērtējis ar 275,600 tūkst. EUR.