Pērn DUNTES NAMI peļņa pieaugusi par 42,2%

06.10.2016 10:01:00

SIA DUNTES NAMI nodarbojas ar biroja telpu iznomāšanu. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka pērn paaugstinājies vakanto telpu īpatsvars, jo uzņēmums pārtrauca sadarbību ar SIA Premium medical, kas aizņēma relatīvi lielu platību, tajā pat laikā maksājot nomas maksu, kas ir zemāka par vidējo nomas maksu tirgū šādas klases biroju ēkās.

Finanšu gadā uzņēmums apgrozīja 1,096 milj. EUR, kas ir par 1,5% mazāk nekā iepriekšējā pārskata periodā. Pērn nav būtiski pieauguši ieņēmumi no telpu iznomāšanas saskaņā ar spēkā esošo nomas līgumu noteikumiem, kā rezultātā ieņēmumi par biroju nomas maksu palikuši aptuveni līdzīgi kā 2014. gada iesniegtajā pārskatā. Tam par pamatu ir fakts, ka uzņēmums ir indeksējis nomas maksas jau esošajiem ēkas nomniekiem, kā arī pagarinājusi līgumus turpmākajiem periodiem par uzņēmumam izdevīgākiem noteikumiem. Līdz ar to pērn kāpusi arī uzņēmuma peļņa, palielinoties no 656,4 tūkst. EUR 2014. gadā līdz 934,189 tūkst. EUR pērn, jeb par 42,2%

Nākotnē DUNTES NAMI  plāno samazināt vakanto telpu īpatsvaru ēkā un turpināt iznomāt biroja telpas visā eksistējošo nomas līgumu periodā un nodrošināt biroja ēkas pakalpojumu nemainīgo kvalitāti.

Lursoft dati rāda, ka SIA DUNTES NAMI 2004. gada martā dibinājis Gints Gžibovskis, laika gaitā uzņēmumam vairākkārt mainījušies īpašnieki un tagad uzņēmums pieder Zviedrijā reģistrētajam ABPF Duntes (Lat) . DUNTES NAMI pamatkapitāls ir 6,087 milj. EUR.