Līvānu novada otram lielākajam uzņēmumam Light Guide Optics International šodien aprit 12 gadi

08.11.2016 09:14:00

Šodien savu 12.dzimšanas dienu atzīmē otrs lielākais Līvānu novada uzņēmumsSIA Light Guide Optics International. Uzņēmums, kas līdz pat šī gada augustam bija zināms kā SIA Z-Light, aizvadītajā gadā apgrozījis 9,57 milj.EUR, kas ir par 8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa pēc nodokļiem veidojusi 2,91 milj.EUR. Salīdzinot ar 2014.gadu, tas ir pieaugums par 31%. Izcilos finanšu rādītājus 2015.gadā optisko šķiedru, to izstrādājumu un metāla detaļu ražotājs sasniedzis, pateicoties jaunu tehnoloģiju apguvei ražošanā. Tas devis iespēju SIA Light Guide Optics International ražot augstas komplicētības izstrādājumus par konkurētspējīgām cenām, kā arī piesaistīt jaunus klientus. Pagājušais gads, vērtējot pēc finanšu rādītājiem, uzņēmumam bijis veiksmīgākais visā tā pastāvēšanas vēsturē, jo sasniegts augstākais apgrozījums un peļņa kopš tā dibināšanas 2004.gadā.

Jānorāda, ka 36,06% no uzņēmuma pagājušā gada apgrozījuma veidojuši ieņēmumi no produkcijas realizācijas ES valstīs, bet vēl 32,60% - Izraēlā.

Par SIA Light Guide Optics International nopietnajām nākotnes attīstības iecerēm liecina arī pērn izstrādātās jaunās tehnoloģijas, kas devušas iespēju ar lielu optimismu skatīties nākotnē, kā arī 2015.gadā apgūtie ES fondu līdzekļi, kas ļāvuši iegādāties virkni tehnoloģisko iekārtu, kas ir paaugstinājušas uzņēmuma darba ražīgumu.

SIA Light Guide Optics International 2015.gadā valsts budžetā nodokļos samaksājis 1,17 milj.EUR un ar darba vietām nodrošinājis 102 strādājošos.