Evopipes palielinājis pamatkapitālu par 1,6 miljoniem eiro

28.12.2016 12:13:00

Vakar, cauruļu ražotājs SIA “Evopipes” palielinājis savu pamatkapitālu, sasniedzot 12,13 miljonus eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

SIA “Evopipes” īpašnieks ar 100% uzņēmuma kapitāldaļām ir Lielbritānijā un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē reģistrētais “RADIUS SYSTEMS LIMITED”, liecina Lursoft datubāzēs pieejamā informācija.

Evopipes dibināts 2005. gadā un nodarbojas ar plastmasas plātņu, cauruļu un profilu ražošanu. Uzņēmums savu juridisko adresi reģistrējis Jelgavā, Langervaldes ielā 2A.

Pērn Evopipes apgrozījis 18,11 miljonus eiro, kas attiecībā pret 2014. gadu samazinājies par 12,68%, tomēr ierindo uzņēmumu Dienas Biznesa un Lursoft veidotā TOP500 424. vietā.

Vadības ziņojumā teikts, ka pārdošanas apjomu samazināšanās Latvijā saistīta ar Eiropas Savienības finansējuma plānošanas perioda beigām infrastruktūras attīstības finansējumam. Pārdošanas apjomu nepietiekama palielināšanās eksporta tirgos saistīta ar situāciju, kuros uzņēmums ir aktīvs, praktiski neaug vai pat mazliet samazinās, kas saasina konkurenci esošo piegādātāju vidū. Papildus Evopipes pametis neaktīvus tirgus: Holandi, Beļģiju, Baltkrieviju.

SIA “Evopipes” galvenie eksporta tirgi ir Baltijas valstis, Skandināvijas valstis, Benilukss valstis, kā arī Krievijas Federācijas Kaļiņingradas apgabals.

2015. gada periodā uzņēmums strādājis ar 177,03 tūkstošiem eiro lieliem zaudējumiem, valsts kopbudžetā samaksājis 1,07 miljonus eiro un nodarbinājis 106 darbiniekus.