SIA “Valpro” aizvadītajā finanšu gadā kāpina gan peļņu, gan apgrozījumu

23.02.2017 09:44:00

Metāla kannu un ugunsdzēsības aparātu korpusu ražotājs SIA “Valpro” aizvadītāja finanšu gadā no 2015.gada 1.oktobra līdz 2016.gada 30.septembrim kāpinājis gan peļņu, gan apgrozījumu, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmums pēdējā finanšu gadā strādājis ar 14,705 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17% vairāk nekā iepriekš. Uzņēmuma peļņa pieaugusi par 12,6% un bija 1,170 miljoni eiro, sacīts SIA “Valpro” jaunākajā gada pārskatā.

Uzņēmums norāda, ka tā aktivitāšu un pelnītspējas rādītāji ir stabili un ar pieaugošu tendenci. SIA “Valpro” pērn turpinājis iesākto jaunu klientu piesaistē un produktu sortimenta paplašināšanā, kā arī tehnoloģisko uzlabojumu izmaiņu realizācijā.

78% no uzņēmuma apgrozījuma veido ieņēmumi no ugunsdzēsības korpusu un kannu sastāvdaļu pārdošanas, kurus tas realizē aptuveni vienādā vērtībā.

Uzņēmums lielāko daļu savas produkcijas  - 80% - realizē Eiropas Savienības valstīs, Latvijā pārdoti 9% no saražotā, bet citās valstīs - 11%. Salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu, SIA “Valpro” palielinājis eksportu uz Eiropas Savienības dalībvalstīm par 22%.

SIA „VALPRO” dibināts 1992.gadā un ir viens no lielākajiem metāla apstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs ar specializāciju metāla kannu, ugunsdzēsības aparātu un to korpusu ražošanā, kā arī gāzes balonu inspicēšanā un atbilstības pārvērtēšanā.

Valpro lielākie īpašnieki ir SIA “Paradox Holdings” un SIA “Rūdolfa mantojums”, kuriem katram pieder 45% uzņēmuma kapitāldaļu. Savukārt atlikušie 10% uzņēmuma kapitāldaļu pieder SIA “FA”. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 4,8 miljoni eiro.