Kosmētikas un medikamentu vairumtirgotājs “Sirowa Rīga” nodala zobārstniecības klīniku

28.02.2017 17:49:00

Kosmētikas preču un medikamentu izplatītājs un tirgotājs AS “Sirowa Rīga” 27.februārī reģistrējis reorganizāciju, nodalot zobārstniecības klīnikas darbību, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

AS “Sirowa Rīga” uzsāka darbību Latvijā 1999.gadā kā medikamentu izplatītājs un vairumtirgotājs. 2000.gadā uzņēmums uzsāka kosmētikas un parfimērijas preču izplatīšanu, kā arī tirdzniecību ar zobārstniecības precēm, iekārtām un materiāliem. Savukārt 2001.gadā sāka darboties uzņēmuma zobārstniecības klīnika.

Tagad nolemts AS “Sirowa Rīga” sadalīt, nodalot zobārstniecības klīnikas darbību un šim mērķim izveidojot jaunu uzņēmumu AS “Sirowa Dental Clinic”.

Jaunā uzņēmuma reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 226,4 tūkstoši eiro. Tā juridiskā adrese ir Rīgā, Katrīnas dambī 16.

AS “Sirowa Dental Clinic” valde darbosies trīs cilvēku sastāvā, savukārt padome - arī trīs cilvēku sastāvā. Par valdes priekšsēdētāju iecelts Horst Juergen Warzecha, kurš ir arī uzņēmuma AS "Sirowa Rīga" valdes priekšsēdētājs, liecina “Lursoft” izziņa.

AS “Sirowa Rīga” apgrozījums 2015.gadā bija 9,856 miljoni eiro, tostarp ieņēmumi no zobārstniecības klīnikas pakalpojumu sniegšanas bija 985 tūkstoši eiro, bet ieņēmumi no zobārstniecības precu tirdzniecības bija 2,173 miljoni eiro.