Reģistrē uzņēmumu AS “Rīgas Gāze”

07.03.2017 09:11:00

Pirmdien, 6.martā, Komercreģistrā reģistrēts uzņēmums AS “Rīgas Gāze”, kura galvenais darbības veids būs gāzes realizācija pa cauruļvadiem, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Latvija no šī gada 3.aprīļā pakāpeniski sāks atvērt gāzes tirgu, ļaujot citiem uzņēmumiem bez līdzšinējā monopoltirgotāja AS “Latvijas Gāze” tirgot gāzi Latvijā.

Jaundibinātā uzņēmuma AS "Rīgas Gāze" juridiskā adrese ir Mazā Bišu iela 3, Rīgā. Tā reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 35 tūkstoši eiro.

Par uzņēmuma vienīgo valdes locekli iecelts Latvijas pilsonis Juris Pūce. Savukārt uzņēmuma padomē darbojas trīs Krievijas pilsoņi - Alexander Legoshin, Mikhail Ratnikov un Yury Temerev.

Ratnikov un Legoshin līdz šim nav darbojušies Latvijas uzņēmumos kā amatpersonas, liecina “Lursoft” izziņa. Savukārt Temerev ir valdes loceklis AS “Rīgas Fonds “Rif-Invest””, kurš šajā amatā darbojas kopš 2004.gada.

1958.gadā dzimušais Juris Pūce iepriekš bijis valdes loceklis un vienīgais īpašnieks uzņēmumos SIA “ILKO LTD”, SIA “Digital Detox” un SIA “Investproekt”.