Pēc “Interbaltija AG” īpašnieku maiņas uzņēmuma vadībā ieceļ “Amber Beverage Group” pārstāvjus

27.03.2017 10:07:00

Pēc alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu tirgotāja AS “Interbaltija AG” īpašnieku maiņas uzņēmuma valdē un padomē iecelti tā jaunā akcionāra SIA “Amber Beverage Group” pārstāvji, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

SIA “Amber Beverage Group” kļuvusi par AS “Interbaltija AG” 100% akciju īpašnieku.

Attiecīgi, piektdien, 24.martā, par AS “Interbaltija AG” padomes priekšsēdētāju iecelts SIA “Amber Beverage Group” valdes priekšsēdētājs Seymour Paul Ferreira, kā arī AS “Interbaltija AG” padomē iecelti SIA “Amber Beverage Group” valdes locekļi Arturs Evarts un Jekaterina Stuģe.

Arī AS “Interbaltija AG” valdē iecelts SIA “Amber Beverage Group” pārstāvis - valdes loceklis Aigars Ģērmanis. Valdes priekšsēdētāja pienākumus saglabā ilggadējais AS “Interbaltija AG” valdes priekšsēdētājs Laimonis Kravalis, kā arī valdē turpinās darboties Daiga Grigale.

AS “Interbaltija AG” dibināta 1997.gadā un tās pamatkapitāls ir 1,576 miljoni eiro. 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 6,712 miljoni eiro un peļņa - 188 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 35 darbiniekus un valsts budžetā maksājumos samaksāja 2,1 miljonu eiro.

Savukārt SIA “Amber Beverage Group” tika izveidota 2014.gadā, lai apvienotu starptautiskās alkoholisko dzērienu kompānijas ‘’SPI Group’’ uzņēmumus Baltijas valstīs, liecina informācija kompānijas mājas lapā.

SIA “Amber Beverage Group” pieder vairākums alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu ražotāja AS “Latvijas balzams” akciju. Uzņēmumam arī ir vienīgais īpašnieks alkoholisko dzērienu vairumtirgotājos SIA “Amber Distribution Latvia” un UAB “Bennet Distributors”, mazumtirgotājā SIA “Bravo” un aktīvu pārvaldītājā Amber IP Brands S.a.r.l., sacīts uzņēmuma gada pārskatā.

“Lursoft” informācija liecina, ka SIA “Amber Beverage Group” 2015.gadā strādāja ar 2,438 miljonu eiro apgrozījumu un 4,126 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma vienīgais dalībnieks ir Nīderlandē reģistrētā kompānija “S.P.I. Regional Business Unit B.V.”.