Par “Latvijas Propāna gāze” līdzīpašnieku kļūst Krievijas uzņēmēja Igora Makarova “Areti International Group”

11.04.2017 11:24:00

Pagājušajā nedēļā reģistrētas izmaiņas sašķidrinātās naftas gāzes tirgotāja SIA "Latvijas Propāna gāze" dalībniekos - 25% kapitāldaļu savā īpašumā ieguvis Kiprā reģistrēts uzņēmums “Areti International Group Limited”, kura īpašnieks ir Krievijas uzņēmējs Igors Makarovs, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Igors Makarovs Krievijā 1992.gadā nodibināja gāzes kompāniju “Itera”, kura attīstījās par starptautisku enerģētikas uzņēmumu grupu un arī bijusi gāzes importētāja SIA “Itera Latvija” līdzīpašniece.

Pēc tam, kad “Iteras” naftas un gāzes bizness 2013.gadā tika pārdots Krievijas valstij piederošajai gāzes kompānijai “Rosneft”, otrai grupas daļai - “Itera International Group of Companies” nolemts mainīt zīmolu. Tagad tā kļuvusi par “Areti International Group”. Jauno nosaukumu "Areti" lasot no otra gala, tas kļūst par "Itera".

“Areti International Group” ieguvis 25% SIA “Latvijas Propāna gāze” kapitāldaļu no Šveicē reģistrēta uzņēmuma “Massonyx Holding Ltd.”. Izmaiņas dalībniekos Latvijas Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas 6.aprīlī.

SIA “Latvijas Propāna gāze” lielākais dalībnieks joprojām ir Kiprā reģistrēta kompānija “Semental Holdings Limited”, kurai pieder 75% kapitāldaļu. 

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “Latvijas Propāna gāze” reģistrēta 2000.gadā un tās pamatkapitāls ir 7,143 miljoni eiro. 2015.gadā kompānijas apgrozījums bija 53,924 miljoni eiro un tās tīrā peļņa bija 3,577 miljoni eiro. Tā nodarbināja 575 darbiniekus un valsts budžetā nodokļos nomaksāja 13,05 miljonus eiro.