“Lielvārds” pagājušajā gadā palielina apgrozījumu un peļņu

25.04.2017 13:21:00

Izglītības uzņēmums SIA “Lielvārds” pagājušajā gadā strādāja ar apgrozījumu 1,842 miljonu eiro apjomā, kas bija par 8% vairāk nekā 2015.gadā. Savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 4,5% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu un bija 56 tūkstoši eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmums nodarbojas ar mācību grāmatu izdošanu un mācība materiālu izstrādi. SIA “Lielvārds” piedāvā uzskates līdzekļus un interaktīvus izglītības risinājumus un pērn tam izdevies palielināt ieņēmumus no mācību satura produktu pārdošanas. 

Pagājušajā gadā lielāko daļu uzņēmuma apgrozījuma 1,067 miljonu eiro jeb 58% apjomā veidoja ieņēmumi no mācību līdzekļu pārdošanas un pakalpojumu sniegšanas, mācību aprīkojuma piegādes, kamēr ieņēmumi no tradicionālo mācību grāmatu pārdošanas veidoja 774 tūkstošus eiro.

SIA “Lielvārds” 2016.gadā turpinājis ieguldījumus jaunu produktu attīstībā, pilnveidojot tradicionālā mācību satura nodrošinājuma produktus, kā arī veidojot jaunu konkurētspējīgu digitālu mācību līdzekļu piedāvājumu. Tostarp, pagājušajā gadā uzņēmums izveidoja digitālās bibliotēkas produktu platfomu “Soma”, lai veicinātu aktīvāku pāreju uz plašāka digitāla satura piedāvājumu skolām.

Uzņēmums šogad turpinās investīcijas mācību satura platformā “Soma”, uzlabojot tās funkcionalitāti un tajā pieejamos pakalpojumus. Digitālā platforma "Soma" tādējādi nodrošinās pilnvērtīgu risinājumu mobilam mācību procesam jebkurā laikā un vietā. Tāpat uzņēmums iecerējis turpināt jaunu pedagogu profesionālās pilnvveides programmu izstrādi un īstenošanu.

Sīkākai uzziņai SIA “Lielvārds” 2016.gada pārskats pieejams “Lursoft”.

2016.gadā uzņēmums nodokļos valsts budžetā nomaksājis 394,2 tūkstošus eiro, kas ir par 12% vairāk nekā 2015.gadā. Uzņēmums nodarbināja 28 darbiniekus.

SIA “Lielvārds” dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 220 eiro. 2015.gadā tā apgrozījums sasniedza 1,7 miljonus eiro un tā tīrā peļņa bija 53,5 tūkstoši eiro.