“Norplast” reģistrē ķīlu, nodrošinot prasījumus 1 miljona eiro apjomā

10.05.2017 11:16:00

Stikla šķiedras izstrādājumu ražotājs SIA “Norplast” reģistrējis komercķīlu, nodrošinot prasījumus 1,013 miljona eiro apjomā, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmums par labu AS “SEB banka” ieķīlājis krājumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no šī gada aprīļā beigās noslēgta līguma starp banku un uzņēmumu.

“Lursoft” informācija liecina, ka uzņēmuma šobrīd ir trīs aktuālas komercķīlas, kuras visas nodrošina AS “SEB banka” prasījumus. Jaunā komercķīla reģistrēta otrdien, 9.maijā.

SIA “Norplast” ražo stikla šķiedras laivas, kastes, zivju baseinus, tilta elementus, motora pārsegus un citus izstrādājumus. Saražoto produkciju uzņēmums galvenokārt eksportē uz Norvēģiju.

Pagājušajā gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3,359 miljoni eiro, kas bija par 5% mazāk nekā 2015.gadā. Apgrozījums samazinājās, jo uzņēmuma ražotnē notika ugunsgrēks. Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 277 tūkstoši eiro, kas bija par 27% mazāk nekā 2015.gadā.

2016.gadā SIA “Norplast” turpināja jaunu ražošanas pamatlīdzekļu iegādi un izgatavošanu, lai varētu ražot jaunu produkciju un tādējādi palielināt ražošanas apjomus.

2017.gadā uzņēmums cer strādāt ar lielāku peļņu un palielināt apgrozījumu līdz 3,7 miljoniem eiro.

SIA “Norplast” dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 272 eiro un tas pilnībā pieder Norvēģijas uzņēmumam “Norpartners AS”.