“Moller Baltic Import” pērn palielina apgrozījumu līdz 215,6 miljoniem eiro

10.05.2017 14:25:00

Automobiļu vairumtirgotājs SE “Moller Baltic Import” pagājušajā gadā palielināja neto apgrozījumu par 11% līdz 215,571 miljonam eiro, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 36% un bija 4,229 miljoni eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

SE “Moller Baltic Import” ir oficiālais automobiļu “Audi” vairumtirgotājs Latvijā un Lietuvā un oficiālais “Volkswagen” vairumtirgotājs Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Uzņēmuma gada pārskatā norādīts, ka 2016.gadā “Volkswagen” noturēja 11,5% tirgus daļu Baltijā, taču pēc pieciem gadiem tirgus līdera godā zaudēja savu pirmo pozīciju automobiļu markai “Toyota”.

Savukārt “Audi” automašīnām pērnais bija otrs labākais gads uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē, un Latvijā un Lietuvā tika reģistrēti 832 jauni “Audi”, kas nodrošināja 2,4% tirgus daļu.

Lielāko daļu SE "Moller Baltic Import" apgrozījuma pagājušajā gadā veidoja jaunu “Volkswagen” markas pasažieru automašīnu un komercautomašīnu pārdošana, ieņēmumi no šiem segmentiem bija  attiecīgi 113,6 miljoni eiro un 48,1 miljoni eiro. Ieņēmumi no jaunu “Audi” automašīnu pārdošanas veidoja 34 miljonus eiro, bet ieņēmumi no auto rezerves daļu pārdošanas veidoja 19,7 miljonus eiro.

Uzņēmums norāda, ka tam izdevās būtiski palielināt peļņu, pieaugot apgrozījumam, kamēr izdevumu bāze saglabājās iepriekšējā līmenī.

SE “Moller Baltic Import” 2016.gadā nodarbināja 64 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 14,971 miljonu eiro, kas bija par 3% mazāk nekā 2015.gadā.

“Volkswagen” tīklu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā pagājušajā gadā veidoja 19 autorizēti tirgotāji un aģenti, savukārt “Audi” tīklu Latvijā un Lietuvā pārstāv pieci pilna spektra autorizēti tirgotāji.

Šogad uzņēmums plāno turpināt darbu pie “Audi”, “Volkswagen” pasažieru un komercautomašīnu konkurētspējas uzlabošanas, piedāvājot Baltijas valstu klientiem vairākus jaunus automašīnu modeļus.

 

Sīkākai uzziņai SE “Moller Baltic Import” gada pārskats pieejams “Lursoft”.

SE “Moller Baltic Import” reģistrēta 2008.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 807 497 eiro un tas pilnībā pieder Norvēģijas uzņēmumam “Harald A Moller AS”.