Pērn uz pusi samazinās laboratorijas aprīkojuma piegādātāja “Armgate” apgrozījums

16.05.2017 14:16:00

Laboratorijas aprīkojumu un zinātnisko iekārtu piegādātāja SIA “Armgate” apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies uz pusi un bija 3,057 miljoni eiro. Arī uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem samazinājusies par 44% un bija 537 tūkstoši eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmums apgrozījums pērn samazinājies, jo 2016.gadā samazinājās Eiropas Savienības fondu finansējums zinātnisko iekārtu iegādei, kas tieši ietekmēja tirgus pieprasījumu. Aktivitāte pieauga darbības jomā, kas saistīta ar drošības kontroles sistēmām.

Uzņēmuma gada pārskats liecina, ka 2016.gadā ienākumi no preču realizācijas samazinājās trīs reizes salīdzinājumā ar 2015.gadu un bija 1,773 miljoni eiro. Taču teju trīs reizes pieauga ieņēmumi no pakalpojumu sniegšanas un būvniecības, veidojot 1,283 miljonus eiro.

Uzņēmums nodarbināja 12 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā nomaksāja 691 tūkstoti eiro, kas bija par 20% mazāk nekā 2015.gadā.

Šogad kompānija plāno investēt jaunu produktu pārdošanā Latvijā, kā arī eksportspējas stiprināšanā Igaunijas un citos ārzemju tirgos. Tāpat uzņēmums darbosies, lai uzlabotu kvalitātes vadības sistēmas un iekšējos procesus.

Sīkākai uzziņai uzņēmuma gada pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Armgate” dibināts 1994.gadā un tas piegādā laboratoriju aprīkojumu universitāšu zinātniski pētnieciskajiem institūtiem, kā arī ražošanas uzņēmumiem, kuriem nepieciešams veikt vides kvalitātes pārbaudes.

Uzņēmuma klientu vidū ir Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Organiskās sintēzes institūts, un citi zinātniskie institūti, kā arī tadi uzņēmumi kā AS “Cemex”, AS “Cēsu Alus”, AS “Latvijas balzams”, AS “Grindeks” un AS “Olainfarm”

SIA “Armgate” pamatkapitāls ir 14 228 eiro un lielākais dalībnieks ar 60% kapitāldaļu ir Reviks Vardanjans, 27% kapitāldaļu pieder Vinetai Zilgalvei, bet atlikušie 13% pieder Georgam Vardanjanam.

2015.gadā SIA “Armgate” apgrozījums bija 6,022 miljoni eiro un tā peļņa bija 959 tūkstoši eiro.