Ekspremjers Godmanis turpinās vadīt “Olainfarm” padomi

13.06.2017 09:07:00

Bijušais Latvijas ministru prezidents Ivars Godmanis apstiprināts par zāļu ražotāja AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētāju uz jaunu pilnvaru periodu, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Līdz ar Ivaru Godmani uz jaunu pilnvaru periodu arī apstiprināta līdzšinējā padomes priekšsēdētāja vietniece Valentīna Andrējeva un padomes locekļi Gunta Veismane un Aleksandrs Raicis.

Savukārt no jauna padomē iecelts Andis Krūmiņš. “Lursoft” izziņa liecina, ka bez amata AS “Olainfarm” viņš ir amatpersona divos sev pilnībā piederošos uzņēmumos SIA “AO Solutions” un SIA “Multitrial”, kā arī divas biedrībās - Medicīnas tehnoloģiju un datu analīzes biedrībā un Latvijas Radioloģijas attīstības fondā.

Minētās izmaiņas Uzņēmumu reģistrā reģistrētas pirmdien, 12.jūnijā.

Ivars Godmanis is AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs kopš 2016.gada septembra. Bijusī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja Valentīna Andrējeva darbojas zāļu ražotāja padomē kopš 2012.gada un bija tās priekšsēdētāja līdz šo amatu ieņēma Godmanis. Savukārt bijusī Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane AS “Olainfarm” padomē darbojas kopš 2013.gada, bet Aleksandrs Raicis - no 2007.gada.

Iepriekš 31.maijā padomes locekles amatu atstāja Krievijas pilsone Geliia Gildeeva. 

AS “Olainfarm” dibināta 1991.gadā un ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā. AS “Olainfarm” konsolidētais apgrozījums 2015.gadā bija 97,392 miljoni eiro un tā koncerna peļņa pēc nodokļiem bija 15,289 miljoni eiro.

 

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga fondu biržā. AS "Olainfarm" lielākais akcionārs ir Valērijs Maligins, kuram uz 2017.gada 30.aprīlī tieši piederēja 26,92% akciju, bet netieši caur viņam pilnībā piederošo SIA “Olmafarm” - 42,56% akciju, nodrošinot kontroli pār 69,48% akciju.