“Olainfarm” turpina paplašināt savu aptieku tīklu

21.06.2017 08:40:00

Zāļu ražotājs AS “Olainfarm” turpina paplašināt savu aptieku tīklu un pēdējā mēneša laikā iegādājies divus uzņēmumus, kam pieder aptiekas, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

AS “Olainfarm” kopš šī gada 1.jūnijā kļuvis par vienīgo īpašnieku SIA “Rēzeknes Ērgļa aptieka”, kas iepriekš vienādās daļās (pa 50% katram) piederēja Anitai Treijai un Jurim Treijam. Īpašnieku maiņa Uzņēmumu reģistrā iegrāmatota pirmdien, 19.jūnijā.  

SIA “Rēzeknes Ērgļa aptieka” ir vecākā aptieka Rēzeknē, kura tirgo farmaceitiskos un medicīniskos izstrādājumus, kā arī veterinārās preces un kurai vienīgajai pilsētā ir licence farmaceitiskajai vai veterinārfarmaceitiskajai darbībai ar narkotiskajām vielām.

2016.gadā SIA “Rēzeknes Ērgļa aptiekas” neto apgrozījums sasniedza 1,008 miljonus eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 11 tūkstoši eiro. 

Savukārt 22.maijā zāļu ražotājs kļuvis par SIA “Veselība” īpašnieku, kura pamatdarbība arī ir farmaceitisko izstrādājumu mazumtirdzniecība. SIA “Veselība” darbojas Bauskā un tā iepriekš piederēja vairākām privātpersonām. Īpašnieku maiņa uzņēmumu reģistrā iegrāmatota šogad 25.maijā.

SIA “Veselība” apgrozījums pagājušajā gadā bija 1,911 miljoni eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 74 tūkstoši eiro.

Līdz ar īpašnieku maiņu abos uzņēmumos mainīta valde - AS “Olainfarm” tajā iecēlis savus pārstāvjus. Gan par SIA “Rēzeknes Ērgļa aptieka”, gan SIA “Veselība” valdes priekšsēdētāju kļuvis Ilmārs Pajuste, bet par valodes locekli abos uzņēmumos iecelta Olga Ivanova.

Šīs nav vienīgās aptiekas, kuras AS “Olainfarm” šogad iegādājies. Februārī zāļu ražotājs savā īpašumā ieguva Ventspilī darbojošos SIA “Pārventas Aptieka”, kuras apgrozījums pērn bija 827 tūkstoši eiro un peļņa - 62 tūkstoši eiro.

AS “Olainfarm” jau vairākus gadus attīsta savu aptieku tīklu, iegādājoties strādājošas aptiekas. Uzņēmuma 2016.gada konsolidētais pārskats liecina, ka pagājušā gada beigās tam piederēja 10 uzņēmumi, kas nodarbojas ar medikamentu mazumtirdzniecību. Aptieku ieņēmumi 2016.gadā veidoja 18,819 miljonus eiro no uzņēmuma konsolidētā apgrozījuma.

AS “Olainfarm” dibināta 1991.gadā un ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā. AS “Olainfarm” konsolidētais apgrozījums 2016.gadā bija 110,693 miljoni eiro un tā koncerna peļņa pēc nodokļiem bija 11,579 miljoni eiro.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga fondu biržā. AS "Olainfarm" lielākais akcionārs ir Valērijs Maligins, kuram uz 2017.gada 30.aprīlī tieši piederēja 25,92% akciju, bet netieši caur viņam pilnībā piederošo SIA “Olmafarm” - 42,56% akciju, nodrošinot kontroli pār 60,9% akciju.