“VIADA Baltija” pērn pārņem nomā “AMIC Latvija” piederošās DUS un kāpina apgrozījumu

21.06.2017 08:13:00

Degvielas tirgotājs AS “VIADA Baltija” pagājušajā gadā būtiski kāpinājis apgrozījumu, pārņemot nomā degvielas uzpildes stacijas no uzņēmuma SIA “AMIC Latvia”, kurš iepriekš bija pazīstams kā SIA “LUKoil Baltija R”, un tam izdevies atsākt strādāt ar peļņu, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

AS "VIADA Baltija" neto apgrozījums 2016.gadā bija 98,690 miljoni eiro, kas bija 11 reizes vairāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 8,961 miljons eiro.

Savukārt uzņēmuma peļņa 2016.gadā bija 114 tūkstoši eiro pretēji zaudējumiem 383 tūkstošu eiro apjomā, ko uzņēmums cieta 2015.gadā.

Lielāko daļu no uzņēmuma apgrozījuma - 83,614 miljonus eiro veidoja ieņēmumi no degvielas realizācijas, ieņēmumi no preču realizācijas veidoja 13,572 miljonus eiro, savukārt pārējie ieņēmumi veidoja aptuveni 1,5 miljonu eiro. Uzņēmums visus ieņēmumus guvis Latvijā.

AS “VIADA Baltija” pagājušā gada pirmajā pusē uzsāka un gada otrajā pusē noslēdza degvielas uzpildes staciju pārņemšanu lietošanā no uzņēmuma SIA “AMIC Latvija”. Uzņēmumu starpā noslēgtais nomas līgums ļāvis AS “VIADA Baltija” paplašināt degvielas uzpildes staciju tīklu līdz 70 stacijām, no kurām 61 ir pilna servisa degvielas uzpildes stacija un deviņas ir automātiskās degvielas uzpildes stacijas.

Lai sniegtu saviem klientiem augstas kvalitātes pakalpojumus, AS “VIADA Baltija” pērn modernizējis vairākas degvielas uzpildes stacijas. 

AS “VIADA Baltija” mērķis ir nostiprināt un turpināt attīstīt savas pozīcijas degvielas mazumtirdzniecības tirgū. Uzņēmums nākotnē vēlas modernizēt, attīstīt un paplašināt savu degvielas uzpildes staciju tīklu Latvijā, kā arī piedāvāt korporatīvajiem klientiem iegādāties degvielu arī Lietuvā, Igaunijā un Polijā.

Sīkākai uzziņai AS “VIADA Baltija” 2016.gada pārskats pieejams “Lursoft”.

AS “VIADA Baltija” dibināta 2015.gada 3.februārī. Uzņēmums nodarbojas ar naftas produktu, pārtikas un nepārtikas preču mazumtirdzniecību.

AS “VIADA Baltija” pamatkapitāls ir 35 000 eiro un uzņēmuma īpašnieki ir Lietuvā reģistrētas kompānijas; lielākais akcionārs ar 80% akciju ir Lietuvas s UAB “VIADA LT”, 10% akciju īpašnieks ir UAB “Frater” un vēl 10% akciju pieder UAB “Jorūna”.